Interesserer du dig for politik og økonomi? Vil du være med til at holde styr på de mange milliarder på beskæftigelsesområdet? Og vil du være med til at præge den økonomiske politik på beskæftigelsesområdet? Så skal du søge job i Beskæftigelsesministeriets Kontor for Økonomi.
Et arbejde der samler økonomi og politik
I Kontor for Økonomi er det generelt vores opgave at sikre, at politiske beslutninger og prioriteringer på Beskæftigelsesministeriets område sker på klart økonomisk grundlag. Det indebærer en række forskelligartede og tværgående opgaver. Vi udarbejder skøn over effekter og udgifter (konsekvensberegninger) i forbindelse med politiske udspil og reformer på tværs af hele miniristeriets område. Samtidigt har vi også ansvaret for ministeriets bidrag til finansloven og de årlige finanslovsforhandlinger. Det betyder også, at vi tæt følger ministeriets bevillinger på over 200 mia. kr., herunder udviklingen i størstedelen af statens indkomstoverførsler (fx folkepension, dagpenge, sygedagpenge og kontanthjælp). I kraft af kontorets mange snitflader vil du bl.a. komme til at arbejde tæt sammen med resten af departementet, vores styrelser og Finansministeriet.
Vi søger 2-3 nye kollegaer, og dine opgaver vil blive tilpasset til dine faglige kvalifikationer og erfaring, men vil fx kunne komme til at omfatte:
- Kontorets arbejde med styring af den samlede koncernøkonomi, herunder opfølgning på styrelsernes/enhedernes økonomi og bidrag til finanslovsarbejde og afrapportering herpå.
- Understøtte udgiftsstyringen af og samspillet med Udbetaling Danmark, som varetager en lang række vigtige opgaver, som finansieres via Beskæftigelsesministeriet.
- Varetage og videreudvikle den overordnede styring med ministeriets tilskudsbevillinger/puljer, herunder puljer afsat fra SSA-reserven m.v.
- Følge og budgettere udgifter på udvalgte områder, herunder fx arbejdsmiljøområdet eller udvalgte overførselsindkomster.
- Betjene ministeren og departementschefen i sager af økonomisk karakter, fx sager der behandles i regeringens Økonomiudvalg.
- Analyser og beslutningsoplæg, der kan danne grundlag for økonomiske prioriteringer og nye politiske tiltag.
Du bliver en del af et kontor med 28 dygtige kollegaer og to kontorchefer, hvor vi vægter det sociale højt. Vi prioriterer samtidigt et stærkt fagligt miljø, hvor vi i fællesskab løfter niveauet for vores arbejde. Vi lægger derfor vægt på, at du er en god kollega, og at du har lyst til at udvikle dig både fagligt og personligt.
Bliv vores nye kollega
Vi søger nye kollegaer, der brænder for at arbejde med økonomi i en politisk kontekst.
Vi forestiller os, at du:
- Har en samfundsfaglig profil fx. cand.polit., cand.oecon., cand.scient.pol. eller lignende
- Har et højt fagligt niveau, er analytisk stærk og har flair for tal
- Har evnen til både at se det store billede og til at grave sig ned i detaljerne
- Har lyst til at arbejde i en politisk organisation og tæt på politiske processer
- Er god til at samarbejde på tværs – både internt i ministeriet og med eksterne samarbejdspartnere
- Er god til at formidle komplekst materiale kort og letforståeligt
Vi søger både nyuddannede og kandidater med et par års erfaring, fx med finanslovsarbejde eller udarbejdelse af analyser inden for økonomi- og driftsstyring. Kendskab til beskæftigelsesområdet er en fordel, men ikke nødvendigt.
Løn- og ansættelsesvilkår
Stillingerne er faste fuldtidsstillinger og er med opstart hurtigst muligt eller senest den 1. maj 2023.
Du bliver ansat som udgangspunktet fuldmægtig på overenskomsten for akademikere i staten. Med de rette kvalifikationer er der mulighed for ansættelse som specialkonsulent.
Spørgsmål og ansøgning
Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte kontorchef Christian Solgaard, på tlf. 20 51 01 44 / mail chs@bm.dk eller kontorchef Anne Pontoppidan Sørensen på tlf. 2938 1302 / mail aps@bm.dk.
Alle interesserede ansøgere uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingerne.
Send din ansøgning, cv og eksamenspapirer senest fredag den 10. marts 2023 kl. 12.00.
Vi forventer at afholde samtaler i uge 12.