Jobbet
I afdelingen Økonomi og Pengepolitik, der består af ca. 55 medarbejdere, har vi et af landets stærkeste økonomfaglige miljøer. Sammen laver vi dybdegående analyser inden for bl.a. makroøkonomi og monetær og finansiel økonomi, både i Danmark og internationalt. Vi varetager også en stor del af Nationalbankens internationale økonomiske samarbejde. Som en lille, åben økonomi er Danmark stærkt påvirket af internationale forhold, og en dyb forståelse af disse er nødvendig for, at Nationalbanken kan bidrage til at sikre Danmark en robust økonomi.
Dine opgaver vil bl.a. bestå i at
-
foretage løbende konjunkturovervågning og medvirke til udarbejdelsen af den halvårlige udgivelse Udsigter for Dansk Økonomi, hvor dit fokus vil være, hvordan de væsentligste tendenser i international økonomi og økonomisk politik påvirker dansk økonomi.
-
udarbejde analyser af væsentlige og aktuelle internationale økonomiske forhold, tendenser, politiktiltag, strukturelle udfordringer mv.
-
bidrage til direktionens præsentationer om international økonomi.
-
deltage i internationale møder med bl.a. Europa-Kommissionen og OECD.
Vi tilbyder
Et fagligt udfordrende job med stor samfundsmæssig relevans, hvor høj faglighed er omdrejningspunktet for alt, hvad vi foretager os. Du bliver en del af en afdeling præget af en uformel omgangstone, højt engagement og klare mål. Vi har fokus på at værne om de sociale relationer i et inkluderende miljø, samtidig med at vi har gode muligheder for hjemmearbejde. Vi har fleksible arbejdstider, og du vil have god mulighed for at tilpasse din arbejdsdag til dit privatliv. Vi lægger vægt på sammen at løfte hinanden og kvaliteten af vores output gennem ærlig feedback.
Du vil blive en del af et sektionen International Økonomi, Relationer og Strategi, som har i alt 11 medarbejdere.
Din profil
Vi forestiller os, at du har en kandidatgrad i økonomi (fx cand.polit, cand.oecon.) gerne suppleret med en ph.d. Du er fagligt og analytisk stærk og har beskæftiget dig med international økonomi og politik. Du lykkes i stillingen, fordi du hele tiden har fokus på at finde de vigtige og policy-relevante spørgsmål, som du derefter besvarer med dine stærke analytiske evner. Du kommunikerer klart og præcist i skrift og tale på både dansk og engelsk. Skal du have succes, får du også brug for dit engagement, din lyst til at tage initiativ samt ikke mindst din evne til at samarbejde bredt både i forhold til konkrete opgaver og mere overordnede faglige diskussioner. Både erfarne og nyuddannede økonomer vil kunne komme i betragtning til stillingen. Vi sammensætter en opgaveportefølje, der afpasset til din erfaring, hvilket sikrer, at du får en fagligt og personligt udfordrende arbejdsdag.
Banken som arbejdsplads
Arbejdstiden deler vi mellem et åbent kontorlandskab på Langelinie Allé med udsigt til vandet og gode muligheder for at arbejde hjemme. Vi ønsker at understøtte en fleksibel arbejdskultur med en god balance mellem arbejds- og fritidsliv. Så alt efter opgaver og samarbejder har du også selv stor indflydelse på, hvor og hvordan du arbejder.
Det er vigtigt for os, at vi har en arbejdsplads, hvor medarbejdertrivslen er høj. Der er et fagligt stærkt miljø og kolleger, der er imødekommende og giver sig tid til at dele deres viden.
Vi lægger stor vægt på læring og udvikling, og det prioriteres derfor højt, at vores kompetencer udvikles løbende. Vi tilbyder gode vilkår: god pension, sundheds- og tandforsikring, indretning af hjemmearbejdspladsen, gratis parkering og en god kantineordning.
Det sociale liv i banken vægtes højt. Du kan fx blive en del af vores foreningsliv, hvor du bl.a. kan løbe, dyrke yoga, synge i kor eller dele din interesse for kunst med kolleger.
Vil du vide mere?
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte Thomas Sangill, chef for International Økonomi, Relationer og Strategi (tlf. 6169 7766). Hvis du har spørgsmål til ansættelsesvilkår mv., kan du kontakte HR-partner Dorte Kvisgaard (tlf. 2465 6940).
Ansøgning
Send en motiveret ansøgning med CV og relevante bilag sendes senest tirsdag den 4. januar 2022. Vi forventer, at der bliver to samtalerunder. Mellem første og anden samtalerunde gennemføres en personlighedstest.