Interesserer du dig for snitfladen mellem politik og økonomi? Og vil du være med til at præge den økonomiske politik på beskæftigelsesområdet? Så har vi din nye stilling i Beskæftigelsesministeriets Kontor for Økonomi.
Vi arbejder for et bæredygtigt arbejdsmarked
I Beskæftigelsesministeriets departement arbejder vi dagligt og tæt sammen med ministeren om at omsætte politikernes visioner til faktiske løsninger, som borgerne mærker i deres hverdag. Sammen med styrelserne har vi ansvaret for altid at give ministeren det bedst mulige grundlag af relevant og tilgængelig viden at træffe sine beslutninger på. Det er vores kerneopgave at understøtte ministeren og Folketinget ved rettidigt at afsøge, gennemarbejde, analysere og forberede materiale på højt fagligt niveau og indgå i saglig dialog om det. Som departement er det samtidig vores opgave at sætte retning for hele ministerområdet. Og det gør vi via effektiv styring og ledelse.
Her kommer du altså helt ind i centrum af den faglige og politiske proces og får fingrene ned i problemstillinger og løsninger, som involverer milliarder af skattekroner med stor betydning for tusindvis af mennesker.
Du kan læse mere om os på www.bm.dk
Et arbejde der samler økonomi og politik
Det er vores opgave at sikre, at politiske beslutninger og prioriteringer på Beskæftigelsesministeriets område sker på et klart økonomisk grundlag. En af kontorets centrale opgaver er derfor at udarbejde økonomiske skøn over effekterne af ændringer på beskæftigelsesområdet – såkaldte konsekvensberegninger. Her omsætter vi økonomisk teori til praksis i form af konkrete skøn over, hvordan udspil og reformer vil påvirke den offentlige økonomi og arbejdsudbuddet. Vi trækker på det omfattende data og empiri, der findes på beskæftigelsesområdet, og arbejder tæt sammen med resten af departementet, vores styrelser og Finansministeriet. Vi udarbejder også økonomiske bemærkninger til lovforslag, beregninger og bidrag til ministersvar til folketingets forskellige udvalg, ligesom vi står for ministeriets bidrag til finansloven og finanslovsforhandlingerne. Arbejdet giver altså mulighed for at bruge økonomisk teori i praksis og samtidig komme helt tæt på det politiske arbejde.
Dine opgaver vil blive tilpasset til dine faglige kvalifikationer og erfaring, men vil bl.a. omfatte:
- Konsekvensberegninger af politiske tiltag på tværs af hele ministeriets område, bl.a. med udgangspunkt i udtræk på registerdata
- Analyser og beslutningsoplæg, der kan danne grundlag for økonomiske prioriteringer og nye politiske tiltag
- Arbejde med registerdata og økonomiske modeller til beregning af økonomiske konsekvenser
- Bidrage til regeringssager af økonomisk karakter, fx sager der behandles i regeringens Økonomiudvalg
Bliv vores nye kollega
Du bliver en del af et kontor med 28 søde og dygtige kollegaer og tre kontorchefer, hvor vi vægter det sociale højt. Vi prioriterer et stærkt fagligt miljø, hvor vi i fællesskab løfter niveauet for vores arbejde. Vi lægger derfor vægt på, at du er en god kollega, og at du har lyst til at udvikle dig både fagligt og personligt.
Vi forestiller os, at du:
- Har en samfundsfaglig uddannelse med en kvantitativ profil, fx cand.polit., cand.oecon., cand.scient.pol. eller lignende – gerne med en kvantitativ profil
- Er metodisk og analytisk stærk og har flair for tal
- Kendskab til registerdata og erfaring med programmering i SAS (eller anden programmeringserfaring) vil være en fordel
- Er god til at formidle komplekse økonomiske problemstillinger kort og letforståeligt
- Trives med afvekslende arbejdsopgaver og kan levere resultater af høj kvalitet – også når det skal gå hurtigt
Du kan både være ny på arbejdsmarkedet eller have erfaring. Hvis du er nyuddannet eller har et par års erfaring, vil der være tale om en stilling som fuldmægtig. Hvis du har solid erfaring fra et job med opgaver, der trækker på de kompetencer vi efterspørger, kan der også være tale om en stilling som specialkonsulent. Kendskab til beskæftigelsesområdet vil i den sammenhæng være en fordel, men ikke nødvendigt.
Vi finder løsninger sammen
Som en del af Beskæftigelsesministeriet er departementet med til at sætte rammerne for menneskers arbejdsliv, og vi er derfor forpligtet til at finde de bedste løsninger. Dem finder vi i fællesskab. Hos os er dørene åbne og barriererne små. Vi deler vores viden og giver hinanden med- og modspil, så ideerne skærpes, inden de bliver til fælles løsninger.
Hos os kommer du til at arbejde sammen med fagligt dygtige og dedikerede kolleger i en hverdag med højt tempo og store udfordringer. Hver dag byder på nye problemstillinger, og du skal derfor være parat til at tage opgaver ind fra siden og sætte hele dit faglige register i spil. Til gengæld får du gode muligheder for at gøre en positiv forskel for menneskers arbejdsliv.
Løn- og ansættelsesvilkår
Stillingen er en fast fuldtidsstilling og er med opstart hurtigst muligt.
Du ansættes som fuldmægtig eller specialkonsulent efter overenskomsten for akademikere i staten.
Spørgsmål og ansøgning
Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte kontorchef Anne Pontoppidan Sørensen tlf.nr. 2938 1302 eller aps@bm.dk.
Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, er du velkommen til at kontakte fuldmægtig Tina Kjærsgaard i Beskæftigelsesministeriets HR på tlf.nr. 5162 2762.
Alle interesserede ansøgere uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingerne.
Send din ansøgning, cv og eksamenspapirer senest fredag den 19. august 2022 kl. 10.00.
Vi forventer at afholde samtaler i uge 34.